Cursussen

‘Historische tuinen en parken in theorie en praktijk’

N.B. de cursus van september 2017 is reeds vol. Wegens de grote belangstelling en de uitstekende waardering zullen we 'Historische parken en tuinen in theorie en praktijk'  in 2018 tweemaal organiseren; in het voor- en het najaar. Wees er dus snel bij. Het aanmeldingsformulier vind je onderaan de pagina. 

Uitvoering: Gelders Restauratie Centrum in samenwerking met 'JNB Partner in Leren en Ontwikkelen'.
Locatie: GRC-gebouw, Schaarsbergen, Arnhem. N.B. de cursus vindt zoveel mogelijk op 'Historisch-Groen-locaties' plaats. 
Duur: vier bijeenkomsten van een dag. 
Kosten: De kosten bedragen € 1550,- excl. BTW, inclusief lesmateriaal, excursies en catering. Deelnemers die onder de Hoveniers-CAO vallen kunnen de cursuskosten (mogelijk) gesubsidieerd krijgen door Colland (tot 75%). Je kunt je aanvraag hiervoor indienen bij https://www.colland-administratie.nl
Bestemd voor:  Iedereen die werkt of wil werken in voorbereiding (maken van werkplannen) en uitvoering (aansturen van de uitvoering) van onderhoud en herstel van historisch groen. Dit zijn met name medewerkers van hoveniersbedrijven die nu al betrokken zijn bij ons groene erfgoed, of zich daarop willen richten, alsmede tuinbazen en beheerders van historische tuinen en parken.

De cursus ‘Historische tuinen en parken in theorie en praktijk’ behandelt hoe je als hovenier of tuinbaas op juiste wijze werkt met historische tuinen en parken en hoe je onderbouwde keuzes kunt maken.

Inhoud van de cursus: 

  • Historische tuinstijlen, ontwikkelings-geschiedenis (historische lagen).
  • Beheerplan/beheervisie
  • Opstellen van een werkplan
  • Eisen aan de uitvoering

Meer informatie:
Download hier de flyer. 
Het aanmeldingsformulier staat hier.