Cursussen

‘Historische tuinen en parken in theorie en praktijk’

Wegens de grote belangstelling en de uitstekende waardering is 'Historische parken en tuinen in theorie en praktijk'  in  2019  weer tweemaal gepland, in april en mei  en in september en oktober. Wees er dus snel bij. Het aanmeldingsformulier vind je onderaan de pagina. 

Uitvoering: Gelders Restauratie Centrum in samenwerking met 'JNB Partner in Leren en Ontwikkelen'.
Locatie: Arnhems Buiten in Arnhem, tenzij anders vermeld. N.B. de cursus vindt zoveel mogelijk op 'Historisch-Groen-locaties' plaats. 
Duur: vier bijeenkomsten van een dag. 
Kosten: De kosten bedragen € 1550,- excl. BTW, inclusief lesmateriaal, excursies en catering. Deelnemers die onder de Hoveniers-CAO vallen kunnen de cursuskosten (mogelijk) gesubsidieerd krijgen door Colland (tot 75%). Je kunt je aanvraag hiervoor indienen bij https://www.colland-administratie.nl
Bestemd voor:  Iedereen die werkt of wil werken in voorbereiding (maken van werkplannen) en uitvoering (aansturen van de uitvoering) van onderhoud en herstel van historisch groen. Dit zijn met name medewerkers van hoveniersbedrijven die nu al betrokken zijn bij ons groene erfgoed, of zich daarop willen richten, alsmede tuinbazen en beheerders van historische tuinen en parken.

De cursus ‘Historische tuinen en parken in theorie en praktijk’ behandelt hoe je als hovenier of tuinbaas op juiste wijze werkt met historische tuinen en parken en hoe je onderbouwde keuzes kunt maken.

Inhoud van de cursus: 

  • Historische tuinstijlen, ontwikkelings-geschiedenis (historische lagen).
  • Beheerplan/beheervisie
  • Opstellen van een werkplan
  • Eisen aan de uitvoering

Wat vonden deelnemers uit 2018 ervan?

"Ik vond het een inspirerende, leerzame en leuke cursus. Ik wel wel meer weten als er een vervolgcursus komt."  Niels van Langen, hovenier.

"Ik heb er een hoop van opgestoken. Ik ben al de boeken ingedoken om meer te weten te komen van Park Scheybeek (een 16de eeuwse buitenplaats in Beverwijk). Je gaat met andere ogen kijken."  Annelies Boon, meewerkend toezichthouder gemeente Beverwijk.

Meer informatie:
Download hier de flyer. 
Het aanmeldingsformulier staat hier.