Cursussen

RESTAURATIE VAN IJZERWERK. (i.s.m. NRC)

DOELGROEP: Monumentenambtenaren en toezichthouders, monumentenwachters, bouwkundig medewerkers van professionele monumenteneigenaren (stadsherstellen, corporaties), architecten en adviseurs en medewerkers van (gespecialiseerde/restauratie) bouwbedrijven.

INHOUD: De restauratie van ijzerwerken is een bijzonder specialisme binnen de monumentenzorg. Naast prachtig smeedwerk valt te denken aan geklonken lateien, spijltjeshekwerken, gietijzeren ornamenten, balusters en ramen, stalen kozijnen, grafornamenten en bruggen. Deze introcursus biedt basiskennis aan restauratieprofessionals, die meer willen weten van staal, giet- en smeedijzer in (jonge) monumenten. Twee docenten, die werkzaam zijn in de praktijk, geven uitleg over hun werk, het materiaal, de technieken en de toepasselijke kwaliteitsnormen. Er worden diverse projecten getoond en voorbeelden gegeven van goed en slecht restauratiewerk. Uiteraard is er volop ruimte voor vragen.

DOCENTEN:  LILIAN FOPMA EN ADDY KON

CURSUSDATUM:  DONDERDAG 9 NOVEMBER 2017

LOCATIE:  Gelders Restauratie Centrum in ARNHEM

CURSUSPRIJS € 320,– (excl. btw) INCL. LUNCH EN CURSUSBOEK

Voor nadere info over het cursusaanbod van het Nationaal Restauratiecentrum zie: http://www.restauratiecentrum.nl/doc/NRC-cursusaanbod-2017.pdf