Op deze pagina’s vindt u alle nieuwsartikelen/blogs die wij in de afgelopen jaren op deze website hebben gepubliceerd. U kunt er doorheen bladeren met het menu aan de onderkant van de pagina. Weet u in welke maand en welk jaar het bericht is gepubliceerd, dan kunt die hierboven ingeven. Door hier weer – maand en – jaar te selecteren, keert u terug naar de startpagina van het nieuwsarchief.
6 juni 2022

Onder grote belangstelling vierden we de opening van ons nieuwe pand van het Gelders Restauratie Centrum op woensdag 1 juni. Hier heeft het GRC voldoende ruimte en faciliteiten om de komen jaren door te groeien in haar opdracht om meer vakmensen op te leiden in de mooie restauratievakken.  

20 mei 2022

In juni organiseren we op onze 'erfgoedwerkplaats' op landgoed Reuversweerd weer twee korte, efficiënte restauratiecursussen voor de professional. Op 16 juni leer je hoe je schilderwerk het best kunt herstellen; op 23 juni kom je alles te weten over hoe je gevels repareert. In één ochtend ben je weer helemaal bij op jouw vakgebied.

4 mei 2022

Op 1 juni opent het GRC haar leslocatie in Velp. Inmiddels is meer over het programma bekend. Vandaag pubiceerden we daarover een persbericht. Zie hieronder dat bericht. Mocht je je direct willen aanmelden. Aanmelden kan hier.  

29 april 2022

Het GRC en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen organiseren in 2022 alweer de zesde leergang over toepassing van duurzame technieken en materialen, energiebesparende maatregelen en innovatieve oplossingen in de restauratiepraktijk. Die begint in september 2022. Het concrete project, waar de deelnemers dit jaar hun tanden in mogen zetten, is boerderij de Oldhof, eigendom van Geldersch Landschap & Kasteelen.

13 april 2022

Begin april heeft het GRC haar jaarverslag over 2021 ingediend bij de provincie. De coronapandemie maakte het, zoals voor velen, niet makkelijk. Maar met kunst- en vliegwerk hebben we geprobeerd onze activiteiten zoveel mogelijk te laten doorgaan. Dat is wonderwel gelukt.

Contouren
Het verslag is opgebouwd uit vijf ‘contouren’. Dat zijn de belangrijkste aandachtsgebieden uit het Aanvalsplan Vakmanschap, zoals in 2019 vastgesteld:

Pagina's