Nieuws

Nieuwe website GRC live

In de afgelopen maanden is er bij reclame- en communicatiebureau Inpladi hard gewerkt om de nieuwe website van het Gelders Restauratie Centrum te bouwen. Maar met het resultaat zijn we heel blij; flat design, frisse kleuren, ruime opzet en vooral, ‘responsive’.

Nieuw ontwerp
In onze nieuwsbrief van oktober noemden we het nog een update, maar het is veel meer geworden. Inpladi bouwde voor ons een spiksplinternieuwe website die voldoet aan alle eisen voor de komende 10 jaar. Het ontwerp is ‘responsive’, wat wil zeggen dat de indeling zich automatisch aanpast aan het apparaat waarop je de site bekijkt. Het ziet er dus op de laptop heel anders uit dan op de tablet of de smartphone. Dat brengt de leesbaarheid van de informatie op een veel hoger plan. Ook het laden op de smartphone kost, geholpen door het mooie ‘flat design’, weinig tijd; iets wat zeker voor de jonge ‘mobiele’ generatie heel belangrijk is. De kleuren zijn fris en de fotografie is ook geheel vernieuwd. Wij zijn er heel blij mee en we hopen de gebruikers ook. Dat gaan we de komende tijd nog testen.

Dank aan...
Het GRC bedankt Wilbert van den Braak, directeur van Inpladi, en stagiaire Boyan Bueters, die het bouwwerk verrichte; wat ons betreft een hele dikke voldoende voor zijn stage. Hijzelf is er ook blij mee. “Dit is de eerste site die ik helemaal, van begin tot eind, heb gebouwd. Ik heb heel veel geleerd en ben blij met Inpladi als stagebedrijf. De sfeer was uitstekend en de mensen waren zeer behulpzaam."

Gert Tutert en René Bussink van het Graafschap College bedanken we voor het meedenken en aanleveren van informatie en foto’s en (oud)leerlingen Jeroen Hoebink en Nick de Greef van het GRC voor hun inbreng in ontwerp en inhoud van de site. De site van het GRC is klaar voor de mobiele generatie.

Toekomst
Er zijn nog wel een aantal wensen en plannen, die door het nieuwe ontwerp mogelijk worden. Zo streven we bijvoorbeeld naar een snelle groei van de video-inhoud op de website, waarschijnlijk via een eigen YouTube-kanaal. Daarnaast zoeken we naar de beste manier om informatie-uitwisseling te bevorderen en denken we nog over de inzet van Facebook voor het wat snellere nieuws. Maar dat zijn de plannen voor de toekomst. Daarover houden we u op de hoogte; een website is nooit af. 

Voor nu wensen wij u heel prettige feestdagen en een voorspoedig nieuw jaar.

Tot ziens in 2015.