Opleidingen

Mededeling over Corona.
Alle opleidingen en cursussen van het GRC gaan, met enige aanpassing, gelukkig door. Check bij de activiteit zelf welke aanpassingen gelden.
N.B. Voor de bouwsector is er de helpdesk ‘Corona, Bouw & Techniek’.
Deze helpt bij kwesties rond veilig doorwerken:
https://www.helpdeskcorona-bt.nl
Hartelijke groet, Jan Gersen – Directeur Gelders Restauratie Centrum

Opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen (i.s.m. NCE)

Specialist Restauratie Timmeren of Metselen
Wil jij je specialiseren in restauratie timmeren of metselen? En wil je wellicht ook als (meewerkend) voorman aan de slag? Volg dan nu de opleiding ‘Specialist Restauratie Timmeren/Metselen’.
Deze opleiding is bedoeld voor allround opgeleide timmerlieden en metselaars die hun vakkennis willen verdiepen. En die bovendien historische gebouwen willen restaureren en toekomstbestendig
maken. De opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen is een samenwerking van het Gelders Restauratie Centrum (GRC) en het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE).

Is dit iets voor jou?
Bouwvakmensen die écht verder willen in het restauratievak en hun kennis en inzicht willen verdiepen passen precies bij deze opleiding die perfect aansluit bij de wensen van restauratiebedrijven. Speciaal voor professionals wordt de opleiding als branchediploma aangeboden. De opleiding richt zich met name op Gelderse MBO’ers en vakmensen die op basis van kennis en ervaring in aanmerking komen. De provincie Gelderland vindt het belangrijk dat vakmensen meer kansen krijgen om zich continue te ontwikkelen en stimuleert daarom ‘een leven lang leren’ voor Gelderse vakmensen.

Wat kun je verwachten?
Deze pittige opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. In het basisdeel krijg je vakken als Bouwgeschiedenis en Organisatie Bouwproces. Dat zijn belangrijke thema’s voor de restauratie-vakman, die
altijd in een historische omgeving werkt. In het profieldeel komen onderwerpen als reparatietechnieken, materiaalgebruik in de restauratie, bijzondere constructies, aanverwante vakdisciplines en duurzaamheid aan de orde.

Voor Gelderse leerlingen en professionals
De opleiding richt zich met name op Gelderse MBO’ers en vakmensen, die op basis van kennis en ervaring in aanmerking komen. De provincie Gelderland vindt het belangrijk dat vakmensen meer kansen krijgen om zich continue te ontwikkelen en stimuleert daarom ‘een leven lang leren’ voor Gelderse vakmensen.

Start en toelatingseisen 
De opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen start in september 2022. Voor toelating heb je een diploma op MBO-3 niveau allround-timmeren of metselen nodig of een gelijkwaardig niveau door werkervaring. 

Brancheopleiding
De opleiding duurt twee jaar en je volgt alleen de restauratievakken. Deze sluit je af met een branchediploma op MBO-4 niveau. De restauratievakken volg je één avond per week bij het Gelders Restauratie Centrum in Velp. 

Kosten
De prijs is nader te bepalen. Het NCE stelt ieder jaar opnieuw de kosten vast. Kijk voor meer informatie op erfgoedopleidingen.nl .

Diplomering
Bij goed gevolg van de brancheopleiding krijg je een erkend BRANCH-diploma op MBO-4 niveau.

Wil je weten wat anderen van de eerdere opleiding vonden?: Klik hier voor de korte video.
 

Meer informatie

Jan Gersen: 0610 652 396
jangersen@geldersrestauratiecentrum.nl

John van den Heuvel: 0612 265 761
j.vandenheuvel@erfgoedopleidingen.nl

Download folder
 

DIRECT INSCHRIJVEN?:    

Inschrijven Timmeren: https://www.erfgoedopleidingen.nl/nce-opleidingen/inschrijven-specialist-restauratie-timmeren

Inschrijven Metselen: https://www.erfgoedopleidingen.nl/nce-opleidingen/inschrijven-specialist-restauratie-metselen